Strandnypon från Chile

Nypon och vitamin C, som är bra för lederna, är innehållet i Litomove. Nypon bidrar till att bibehålla hälsosamma och rörliga leder och vitamin C bidrar till normal kollagenbildning som har betydelse för broskets och benstommens normala funktion. Vitamin C bidrar även till att skydda cellerna mot oxidativ stress.

Litomove nyponpulver är inte ett läkemedel mot ledvärk utan ett kosttillskott gjort av vilt växande strandnypon från Chile. Under mer än tio års tid och i över 20 länder har Litomove använts för att bibehålla rörliga och hälsosamma leder.

Nypon är ett superbär fyllt med antioxidanter som har många goda egenskaper. Nypon innehåller vitamin C och en del arter har ett av de högsta innehållen av vitamin C jämfört med andra grönsaker och frukter. Nypon innehåller många bioaktiva substanser. Några av dem är fenoler, flavonoider, galaktolipider, triterpensyror och tokoferoler.

Strandnypon, kallas även för stenros, har det latinska namnet Rosa canina L. Ursprungligen kommer strandnypon från södra Europa, delar av Asien samt norra Afrika. Mest troligt är att växten fördes till Amerika på 1500-talet när områden koloniserades och Rosa canina L växer, bland annat, vilt under mycket fina förhållanden i Södra Chile.

Nypon växer främst i kustområden. När en nyponros har blommat ut och alla blad har fallit av plockas frukten (själva nyponet) som idag används inom många olika områden som till exempel i skönhetsprodukter, te och som kosttillskott för ledhälsa.

I Chile hittade vi den kvalitet på nypon vi sökte

Det var i södra Chile som vi fann strandnypon av just den kvalitet som vi behövde till Litomove. Nyponen växer vilt i Södra Chile och plockas för hand. Valet av strandnypon just från Chile gjordes efter flera års forskning på många olika nyponsorter världen över.

Din vara har lagts till i varukorgen. För att ta del av rabatten måste du vara inloggad som medlem.
LOGGA IN eller BLI MEDLEM