Om Litomove

Nyponprodukter för ledhälsa

Litomove – Gör ett långsiktigt val för rörlighet! Litomove är en serie kosttillskott med nypon för hälsosamma och rörliga leder. Våra produkter innehåller nyponpulver från strandnypon av arten Rosa Canina L. som handplockas i södra Chile och bearbetas skonsamt i Skandinavien för att bevara nyponets egenskaper. Superbäret nypon har goda naturliga egenskaper för rörlighet, leder och muskler. Med tillsatt vitamin C, gurkmeja och kollagen tar vi ytterligare ett steg för att stötta kroppens funktioner på olika sätt!

Litomove i tre varianter

1. Litomove Kollagen – Nypon med tillsatt kollagen för dina leder. 

2. Litomove Gurkmeja & Boswellia – Nypon med tillsatt gurkmeja och boswellia. 
3. Litomove Originalet – 100% nypon med tillsatt vitamin C som pulver och i kapsel. 

Pulver, kapslar eller tablett?

För att passa just dig och din livsstil finns Litomove i tre olika former, som pulver, kapslar och tabletter. Om du föredrar att exempelvis blanda nyponpulvret i din morgonmüsli, smoothie eller juice väljer du pulver med dosmått. Pulvret är lättare att blanda ut i en något mer trögflytande dryck. Gör det som passar dig bäst och vad du tycker är godast, undvik dock att värma upp pulvret över 40 grader. Vid stark uppvärmning bryts vitamin C ner. I tabletterna har vi kunnat ta ut de aktiva komponenterna från nyponet i koncentrerad form.

Om nypon och nyponpulver

För att vi enkelt ska kunna få i oss de nyttigheter som nypon innehåller mals bären ned och koncentreras till nyponpulver. Nyponpulver är en naturlig produkt och klassas som ett kosttillskott. Nypon bidrar till att bibehålla hälsosamma och rörliga leder. Bland livsmedel är nypon ett av de som är mycket rik på askorbinsyra, också kallat vitamin C. 100 gram nypon innehåller 270 mg vitamin C i jämförelse med 100 gram apelsin som innehåller 53 mg. Eftersom nyponpulver är koncentrerade nypon är skillnaden långt mycket större och gör nyponpulvret till en god källa av vitamin C.