Agneta lever ett aktivt liv

Agneta använder Litomove nyponpulver

Agneta använder Litomove för att bibehålla rörlighet i lederna

Agneta är 74 år och har levt utomlands med sin make i många år. Det gav henne utrymme till att leva ett aktivt liv med träning flera gånger i veckan. För att kunna bibehålla sin rörlighet i lederna äter Agneta det kärnfria nyponpulvret Litomove.–– Jag är så glad att jag funnit Litomove. Jag älskar att simma och vill kunna fortsätta mitt aktiva liv så länge det bara går, säger Agneta.

När Agneta blickar tillbaka på sitt liv känner hon sig tacksam över att ha levt ett privilegierat och spännande liv. Tillsammans med maken har hon bott utomlands i över 20 år, bland annat i London där Agneta lärde sig att simma snabbt.

– Jag promenerade till badhuset varannan dag, men bara att simma 100 meter gjorde mig trött i början. En dag dök det upp en kvinna som simmade ruskigt snabbt och vi småpratade med varandra när vi sågs. Hon frågade om hon fick lära mig att simma som eliten gjorde. Först skrattade jag och undrade hur det skulle gå till, men när hon berättade att hon deltagit i OS i Los Angeles insåg jag att det nog skulle gå bra, berättar Agneta. Agneta lärde sig att simma bröstsim med huvudet under vattnet, vilket hon tyckte var lite obehagligt i början. Till slut simmade hon 1600 meter utan problem. Simträningen gav henne en smidig och stark kropp.

– Jag blev ruskigt vältränad. Jag minns att jag fick muskler på överkroppen som gjorde att kavajen blev trång och snäv över rygg och axlar, säger Agneta och skrattar.

Vid ett besök i Sverige för 15 år sedan gjorde sig hemlängtan påmind. Familjen Falk flyttade hem och Agneta blev en hängiven kund på gymmet.

– Jag tyckte att det var kul med styrketräning och jag behövde verkligen den typen av träning eftersom jag ofta är trött i ryggen, berättar Agneta. Men en dag när hon gick på rullbandet på gymmet ramlade hon och gjorde sig så illa att hon var tvungen att använda kryckor under några månader.

– Det var en jobbig tid. Jag är en aktiv person som alltid har saker för mig och det var ju inte tal om att träna. Men så småningom blev jag bättre och kunde till slut ställa undan kryckorna, säger Agneta. Sakta men säkert hittade hon tillbaka till sitt aktiva liv. Ryggen känns bra så länge hon inte böjer sig fram och gör saker som att dammsuga. Hon tränar på gymmet två dagar i veckan och längtar till dagarna i simhallen. Agneta förbereder sig även för sin tolfte Tjejmil.

– Sedan en tid tillbaka tar jag Litomove för att kunna bibehålla rörligheten i lederna. Det är ju viktigt att lederna är smidiga när man simmar och springer och jag vill kunna njuta av min träning så länge det bara går. Jag är så glad över att jag fann nyponpulvret, och nya Litomove som är mer koncentrerat gör att jag nu endast behöver ta tre kapslar per dag, säger Agneta.

Vitamin C bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress. Nyponpulver bidrar till att bibehålla hälsosamma och rörliga leder. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil.