Maria älskar gympa

Maria använder kosttillskott från Litomove

”Det känns skönt att kunna fortsätta med min rörliga livsstil”

Maria lever ett aktivt liv. Hon älskar sina gympapass och lockar gärna ut sambon på långa hundpromenader. Men det har inte alltid varit så. Det fanns en tid då hon var så stel att hon inte ens kunde putsa fönster eller stryka.

Sedan några år tillbaka äter Maria Litomove och är glad över att kunna bibehålla sin rörliga och aktiva livsstil.

I Stenungsund, lite drygt fyra mil norr om Göteborg, bor Maria tillsammans med sambon Lasse, dottern Madeleine och hunden Malte. Maria jobbar som trafikledare och övervakar tågtrafiken i Västsverige. Jobbet kräver koncentration eftersom Maria ansvarar för händelserna på åtta stora bildskärmar. Det är ett stillasittande jobb och för åtta-tio år sedan började Maria bli stel i nacke och axlar.

– Ett tag kunde jag inte putsa fönster och inte heller stryka. Det gick inte att lyfta axlarna högt och jag hade svårt att hålla i strykjärnet. Besvären gjorde att jag inte heller förmådde mig att gå och träna, fast jag borde. Att röra på sig brukar göra lederna rörligare och mindre stela, men det kändes helt enkelt inte bra när jag tränade, säger Maria.

Det blev många kvällar framför TV:n istället för i träningslokalen. Maria som alltid varit intresserad av att leva ett hälsosamt liv, kände sig besviken när hon behövde ställa in efterlängtade träningspass. Hon tycker inte om att vara inaktiv på sin fritid eftersom hennes jobb är stillasittande. Att inte kunde röra på sig förde med sig att humöret sjönk i takt med den uteblivna träningen. Men en kollega till Maria som såg hur det var fatt med henne gav henne rådet att prova kapslar med nyponpulver för att kunna bibehålla rörligheten i lederna.

– Det är nog fem-sex år sedan som jag handlade min första burk med Litomove. Jag märkte att jag blev piggare och fick lust med träningen igen, säger Maria. I dag äter Maria Litomoves kärnfria nyponpulver.

– Det känns underbart att ha hittat dessa nypon som har en så positiv effekt på kroppen. Speciellt när jag går på danspassen så märker jag hur viktigt det är att vara mjuk och smidig i lederna för att kunna hänga med i alla turer. Jag vill ju kunna leva ett så rörligt och aktivt liv så länge som möjligt, därför kommer jag att fortsätta äta Litomove, säger Maria glatt.

Vitamin C bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress. Nyponpulver bidrar till att bibehålla hälsosamma och rörliga leder. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil.