Om Litomove

  • Start
  • NYPONPULVER FÖR LEDERNA

Litomove innehåller nyponpulver från vilt växande strandnypon av arten Rosa canina L. Nyponpulvret innehåller inget annat än just nypon och är därför ett helt naturligt kosttillskott.

Nyponpulver

För att vi enkelt ska kunna få i oss de nyttigheter som nypon innehåller mals bären ned och koncentreras till nyponpulver. Nyponpulver är en naturlig produkt och klassas som ett kosttillskott. Nypon bidrar till att bibehålla hälsosamma och rörliga leder.

Bland livsmedel är nypon ett av de som är mycket rik på askorbinsyra, också kallat vitamin C. 100 gram nypon innehåller 270 mg vitamin C i jämförelse med 100 gram apelsin som innehåller 53 mg. Eftersom nyponpulver är koncentrerade nypon är skillnaden långt mycket större och gör nyponpulvret till en god källa av vitamin C.

 

Nyponprodukter från Litomove

Litomoves pulver och kapslar består av nyponpulver från strandnypon av arten Rosa Canina L. Det är vilt växande nypon från södra Chile – allt har skett på naturens egna villkor. Bären handplockas, skördas och bearbetas i en skonsam process för att bevara nyponets egenskaper. Slutförädlingen av pulvret sker i en specialiserad patentsökt produktionsanläggning i Sverige.

.

Varför nyponpulver?

  • Nypon bidrar till att bibehålla hälsosamma och rörliga leder.
  • Vitamin C bidrar till normal kollagenbildning som har betydelse för broskets och benstommens normala funktion.
  • Vitamin C bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.

Kapslar eller pulver?

För att passa just din livsstil finns Litomove i två olika former, som kapslar och som pulver. Om du föredrar att exempelvis blanda nyponpulvret i din morgonmüsli, gröt eller juice väljer du pulver med dosmått. Du kan också blanda nyponpulvret med juice eller smoothie. Pulvret är lättare att blanda ut i en någoLit mer trögflytande dryck.

Gör det som passar dig bäst och vad som är godast, undvik dock att värma upp pulvret över 40 grader. Vid stark uppvärmning bryts vitamin C ner. För mer inspiration, se våra recept.  Om du tycker det är enklare att äta nyponkapslar väljer du Litomoves kapslar.

 

Rekommenderad daglig dos:

1 dosmått dagligen (2,5 g).Pulvret kan blandas med vatten eller juice, strös på yoghurt, filmjölk, smoothie eller liknande. Nyponpulvret tål ej uppvärmning.

  • Litomove – nu vidareutvecklad som en kärnfri produkt med halverad dagsdos
  • Resultatet: en produkt där den tidigare dagsdosen nu kan halveras från 5 g till 2,5 g per dag

Rekommenderad dagsdos ska inte överskridas. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil. Förvaras i rumstemperatur och utom räckhåll för små barn.

 

Ingredienser:

Strandnyponpulver (Rosa canina L).

 

Innehåll per burk:

Kosttillskott. Nettovikt 200 g pulver.

Din vara har lagts till i varukorgen. För att ta del av rabatten måste du vara inloggad som medlem.
LOGGA IN eller BLI MEDLEM