Magdalena Forsberg är ambassadör för Litomove - kosttillskott med nypon för dina leder

Hitta rörelseglädjen med Magdalena Forsberg och Litomove

Din kropp hänger med dig hela livet och vi alla vet att det är viktigt att göra sitt bästa för att ta hand om den. Ändå kan det vara svårt att komma i gång med träning. Litomoves ambassadör och den före detta skidskyttestjärnan Magdalena Forsberg ger sina bästa tips för hur man hittar rörelseglädjen och hur du enkelt får in Litomove i vardagen.

Hitta rörelseglädjen med Magdalena Forsberg och Litomove

Att få in daglig motion i vardagen hjälper dig att åldras med hälsan behåll. Det kommer inte som någon nyhet, men visst kan den där påminnelsen behövas då och då? För den före detta skidskyttestjärnan Magdalena Forsberg är träning och rörelse en självklarhet. 

– Jag måste ha det i mitt liv för att jag ska må bra. Idag tränar jag inte för att jag ska vinna medaljer på världsmästerskap, utan för att jag ska må bra och kunna hålla mig stark och pigg fast jag blir äldre, säger hon. 

Hitta ditt varför för att komma igång med träning 

Att komma igång med träning kan vara rätt svårt, och det är ännu svårare att hålla igång vecka efter vecka. Du kanske också känner en frustration i takt med att du blir äldre över att kroppen inte klarar av lika mycket som den en gång gjorde? Så hur hittar man motivationen? Det första du bör göra är att hitta ditt varför.  

– Varför vill du träna? Det kan handla om att du vill vara stark när du blir äldre eller att kunna leka med dina barnbarn. Det blir så mycket lättare att hitta motivationen när man vet varför man gör det man gör, och träning är så otroligt viktigt för vår hälsa, säger Magdalena Forsberg.  

5 tips från Magdalena Forsberg för att hitta rörelseglädjen:  

  1. Ha ett syfte med din träning – hitta ditt varför, allt blir lättare när du vet varför du gör det du gör.  
  1. Träna med en kompis – många tycker att träning blir roligare när man har en kompis att träna med.  
  1. Realistiska & hållbara mål – den bästa träningen är den som blir av. Sätt små mål och ge dig själv massor med beröm när du nått dem. Börja helst under din förmåga första träningspasset, var snäll mot dig själv. 
  1. Gör träning till något kul – testa olika träningsformer för att hitta något som passar dig. Du kan också döpa om träningspass för att göra det lite roliga. Löpning kanske kan bli en upplevelsejogg istället? 
  1. Rörelsepaus – bryt stillasittande med regelbundna rörelsepauser. Gör till exempel 10 knäböj varje gång du ska sätta dig ner.  

Så tränar Magdalena Forsberg  

Längdskidåkningen ligger Magdalena varmt om hjärtat även efter idrottskarriären, men i vardagen gör hon även plats för andra träningsformer. 

– Jag gillar att sticka ut och springa, köra en upplevelselöpning, mysjogg eller ett äventyrslöppass. Sen kör jag också styrketräning, fast mest med min egna kroppsvikt. Och hemmapass! Då kör jag med dom grejer jag har hemma, så behöver du en vikt så kan du fylla några PET-flaskor med vatten. Jag har också kört benböj med jordsäckar som jag har i trädgården, säger hon. 

Rörelse och kost viktigt för välmående 

Magdalena har en holistisk syn på välmående och hälsa. Det är inte bara träning och rörelse som är viktigt för att må bra utan även andra delar som relationer, tankar, återhämtning, mål och såklart kosten. För dig som har svårt att få i dig allt du behöver via din kost kan det vara bra att komplettera med ett kosttillskott.  

-Jag försöker äta en bra kost och få i mig mycket av det som kroppen behöver via det jag äter. Jag odlar egna grönsaker och lagar mycket mat själv. Så det enda kosttillskott jag använder är Litomove, säger hon.  

Litomove – kosttillskott med nypon för ledhälsa 

Litomove är en serie kosttillskott för rörliga leder där nypon är nyckelingrediensen. Nypon har visat sig ha ett flertal hälsoeffekter och bidrar till att bibehålla hälsosamma och rörliga leder. Litomove kosttillskott kommer i flera olika varianter för att passa dig och din livsstil. Litomove Nyponpulver med Vitamin C kan enkelt blandas ner i smoothies, yoghurt, juice eller fil.  

Precis som med träning kan det vara svårt att göra kosttillskott till en del av sin vardag. Magdalenas bästa tips är att få in det i en existerande rutin.  

-För mig är det viktigt att jag får i mig nyponpulvret varje dag så att det blir en långsiktig vana. Då blir det naturligt att få in det i min frukost – för jag äter exakt samma frukost varje morgon. Naturell yoghurt, min hemmagjorda granola och en halv mosad banan. Då är det så himla smidigt att bara strö Litomove Nyponpulver på min frukost, säger Magdalena. 

Litomove innehåller nypon som bidrar till att bibehålla hälsosamma och rörliga leder. 

Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost, det är viktigt med en hälsosam livsstil.  

Upptäck kosttillskott med nypon från Litomove