Frågor och svar om nypon och Litomove

  • Start
  • Frågor och svar om nypon och Litomove
VAD ÄR LITOMOVE®? Svar
Litomove är ett kosttillskott av nyponpulver med en hög andel skal med bioaktiva ämnen som bidrar till att bibehålla hälsosamma och rörliga leder. Nyponbären i Litomove är vilda strandnypon av arten Rosa Canina L. som handplockas i södra Chile, för att sedan genomgå minimal bearbetning med produktion i Skandinavien. Vår unika nyponmalning innebär kärnfritt nyponpulver/nyponextrakt för att få högre koncentration av de verksamma ämnena i nyponbären.
VAD INNEHÅLLER LITOMOVE®? Svar
Litomove pulver och kapslar består av nyponpulver från strandnypon av arten Rosa Canina L. För att passa just din livsstil finns Litomove i två olika förpackningar. Om du föredrar att exempelvis blanda nyponpulvret i din morgonmüsli, smoothie eller juice väljer du Litomove Nyponpulver på burk med dess medföljande dosmått (en skopa om dagen räcker). Om du tycker det är enklare att äta nyponpulvret i form av kapslar fyllda med nyponpulver väljer du Litomove Nyponpulver i kapslar.
HUR FUNGERAR LITOMOVE®? Svar
Nyponpulvret i Litomove bidrar till att bibehålla hälsosamma och rörliga leder. Nyponen i Litomove innehåller en mycket hög halt av vitamin C som bidrar till normal kollagenbildning och som har betydelse för broskets och benstommens normala funktion. Dessutom är vitamin C en antioxidant som bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.
VAR KOMMER LITOMOVE® IFRÅN? Svar
Nyponen som används för framställning av nyponpulvret i Litomove växer vilt i södra Chile och plockas för hand. De valdes efter flera års grundlig forskning på många olika nyponarter världen över för att hitta den kvalitet som behövdes. Nyponbären handplockas, genomgår minimal bearbetning och produceras i Skandinavien.
NÄR SKA JAG ÄTA LITOMOVE®? Svar
Du kan välja att äta delar, eller hela dosen, efter eget önskemål vid valfri tidpunkt på dagen. Dock helst i samband med måltid.
VARFÖR ÄR DET VIKTIGT ATT TA FULL DOS? Svar
Den rekommenderade dagsdosen är ett resultat av vår forskning som visat att det är den dos som krävs för att få full effekt (och skall ej överskridas). Kapslar: 3 kapslar dagligen. Pulver: 1 dosmått (2,3g) dagligen. Nyponpulvret kan blandas i smoothie, juice, yoghurt etc men tål ej uppvärmning. Kollagen: 1 tablett dagligen. Gurkmeja & Boswellia: 2 tabletter dagligen.
JAG ÄR GRAVID/AMMAR. KAN JAG TA LITOMOVE®? Svar
Vi har inga uppgifter rörande gravida och ammande kvinnor. I allmänhet, som en försiktighetsåtgärd, rekommenderar vi gravida och ammande kvinnor att använda kosttillskott med försiktighet samt att alltid rådgöra med sin barnmorska/läkare innan man börjar ta något kosttillskott.
KAN JAG ANVÄNDA LITOMOVE® OM JAG TAR ANDRA LÄKEMEDEL? Svar
Rådgör med din läkare/ sköterska om du tar eller nyligen har tagit andra läkemedel, även receptfria sådana innan du börjar använda Litomove. Vi kan och får aldrig ge enskilda medicinska råd, eftersom det endast är utbildad sjukvårdspersonal som får göra detta. Litomove innehåller enbart nyponpulver som aktiv ingrediens och vårt nyponpulver processas i en patentsökt specialanpassad produktionsanläggning i Sverige. Med denna information borde behandlande läkare kunna ge lämpliga råd. Om din läkare behöver mer information om Litomove är hen varmt välkommen att höra av sig till oss.
HAR NÅGRA ALLERGISKA REAKTIONER OBSERVERATS I SAMBAND MED LITOMOVE®? Svar
Det finns inga kända allergener i produkten. Men vissa personer kan vara känsliga eller allergiska mot nypon. Om du upplever någon form av reaktion, sluta använda produkten och kontakta din läkare för rådgivning.
VILKEN TYP AV GELATIN ANVÄNDS TILL KAPSLARNA? Svar
Gelatinet i Litomoves kapslar kommer från nötkreatur.
FINNS DET ANTIOXIDANTER I LITOMOVE? Svar
Litomove innehåller tillsatt vitamin C som är en antioxidant som bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress. Vitamin C bidrar även till normal kollagenbildning som har betydelse för broskets normala funktion.
VAD INNEBÄR DET ATT LITOMOVE ÄR KÄRNFRITT? Svar
I vårt utvecklingsarbete av Litomove har vi tittat på innehåll av aktiva substanser i både skal och kärnor och kommit fram till att de aktiva substanserna som vi sökte fanns i skalet. Därför tar vi numera bort kärnorna innan vi maler nyponskalet för en högre koncentration av de verksamma ämnena.
VAD ÄR KOLLAGEN OCH VAD ÄR DET BRA FÖR? Svar
Kollagen är broskets armeringsjärn. Kollagen består av tvinnade proteintrådar som genom ett nät i brosket binder ihop övriga komponenter. Kollagen finns i ben, brosk och bindväv. Det är kollagen typ 2 som används i Litomove Kollagen. Kollagen har i vetenskapliga undersökningar visat sig påverka cellbildningen i broskvävnaden vilket resulterat i en nybildning av brosk.
VAD ÄR KOPPAR OCH VARFÖR ÄR DET EN INGREDIENS I LITOMOVE® KOLLAGEN? Svar
Koppar bidrar till att bibehålla normal bindväv. Ett orsakssamband har fastställts mellan intaget av koppar och underhåll samt bildning av normal bindväv.
ÄR DEN NYA LITOMOVE® KOLLAGEN BÄTTRE ÄN VÅR BEFINTLIGA LITOMOVE®? VARFÖR ELLER VARFÖR INTE? Svar
Vi kan inte säga vilken av produkterna som är bättre, eftersom effekten blir individuell från person till person. Det är möjligt att den nya varianten med kollagen på längre sikt kan komma att ge bättre effekt på grund av ett kompletterande verkanssätt där nypon och kollagen ger synergieffekter. Vanligt är att behandla efter en behandlingspyramid där lättare symtom behandlas med vår befintliga Litomove och att man vid kraftigare besvär använder Litomove med Kollagen - det vill säga med ett kombinationspreparat.
VARFÖR KOMMER LITOMOVE® KOLLAGEN SOM EN TABLETT OCH INTE SOM EN KAPSEL SOM VÅR BEFINTLIGA LITOMOVE®? Svar
Kapsel är den mest optimala lösningen för nyponpulver medan tablett är den bästa lösningen för kombinationen av nyponextrakt och andra ingredienser.
VAR KOMMER KOLLAGEN HYDROLYSATE FRÅN? Svar
Vi använder oss av en patenterad form av kollagenhydrolysat (ChondrActiv®) vars ursprung är kyckling. I huvudsak består innehållet av kollagen typ 2, kondroitinsulfat och hyaluronsyra. Valet av råvarukälla har primärt grundat sig på dess högre biotillgänglighet.
JAG ÄTER JUST NU LITOMOVE® KAPSLAR/PULVER, KAN JAG HELT ENKELT ERSÄTTA DEN MED LITOMOVE® KOLLAGEN ELLER SKALL JAG ÄTA BÅDA PRODUKTERNA SAMTIDIGT? Svar
Ja, när du har använt upp din befintliga Litomove kan du börja använda den nya Litomove Kollagen. Vi rekommenderar inte att ta båda produkterna samtidigt, eftersom det inte finns några bevis för att detta förbättrar effekten av produkterna. Du kan kombinera de två produkterna t.ex. om du exempelvis en dag skulle vilja använda klassiska Litomove Nyponpulver på din frukost och följande dag bara vilja behöva ta en tablett av Litomove Kollagen.
Din vara har lagts till i varukorgen. För att ta del av rabatten måste du vara inloggad som medlem.
LOGGA IN eller BLI MEDLEM