Frågor och svar om nypon och Litomove

  • Start
  • Frågor och svar om nypon och Litomove
VAD ÄR LITOMOVE? Svar
Litomove är ett kosttillskott av nyponpulver med en hög andel skal med bioaktiva ämnen som bidrar till att bibehålla hälsosamma och rörliga leder. Vårt nyponpulver är minimalt behandlat och framställs av handplockade vilda strandnypon från Södra Chile. Efter att nyponen plockats får de torka innan de mals och siktas innan paketering, enligt en unik process som är patentsökt. Denna process sker i vår egna fabrik i Örebro, Sverige.
VAD INNEHÅLLER LITOMOVE? Svar
Litomove pulver och kapslar består av nyponpulver från strandnypon av arten Rosa Canina L. För att passa just din livsstil finns Litomove i två olika förpackningar. Om du föredrar att exempelvis blanda nyponpulvret i din morgonmüsli, gröt eller juice väljer du LITOMOVE pulver med dosmått. Om du tycker det är enklare att äta nyponpulvret i form av kapslar fyllda med nyponpulver och endast tillsatt vitamin C väljer du Litomove kapslar.
HUR FUNGERAR LITOMOVE? Svar
Nyponpulvret i Litomove bidrar till att bibehålla hälsosamma och rörliga leder. Nyponen i Litomove innehåller en mycket hög halt av vitamin C som bidrar till normal kollagenbildning och som har betydelse för broskets och benstommens normala funktion. Dessutom bidrar vitamin C till att skydda cellerna mot oxidativ stress.
VAR KOMMER LITOMOVE iFRÅN? Svar
Nyponen som används för framställning av nyponpulvret i Litomove växer vilt i Södra Chile och plockas för hand. De valdes efter flera års grundlig forskning på många olika nyponarter världen över för att hitta den kvalitet som behövdes. Nyponen mals sedan i en svensk fabrik och går igenom en särskild patentsökt process. Själva slutprodukten förpackas i vår fabrik i Danmark.
NÄR SKA JAG ÄTA LITOMOVE? Svar
Du kan välja att äta delar, eller hela dosen, efter eget önskemål vid valfri tidpunkt på dagen. Dock helst i samband med måltid.
VARFÖR ÄR DET VIKTIGT ATT TA FULL DOS? Svar
Den rekommenderade dagsdosen är ett resultat av vår forskning som visat att det är den dos som krävs för att få full effekt. Den rekommenderade dosen är följande: Kapslar: 3 kapslar dagligen. Pulver: 1 dosmått (2,5g) dagligen. Pulvret kan blandas med vatten eller juice, strös på yoghurt, filmjölk eller liknande. Nyponpulvret tål ej uppvärmning. Litomove Kollagen: 1 tablett dagligen. Den rekommenderade dagsdosen skall ej överskridas.
JAG ÄR GRAVID/ AMMAR. KAN JAG TA LITOMOVE? Svar
Vi har inga uppgifter rörande gravida och ammande kvinnor. I allmänhet, som en försiktighetsåtgärd, rekommenderar vi gravida och ammande kvinnor att använda kosttillskott med försiktighet samt att alltid rådgöra med sin barnmorska/läkare innan man börjar ta något kosttillskott.
KAN JAG ANVÄNDA LITOMOVE OM JAG TAR ANDRA LÄKEMEDEL? Svar
Rådgör med din läkare/ sköterska om du tar eller nyligen har tagit andra läkemedel, även receptfria sådana innan du börjar använda Litomove. Vi kan och får aldrig ge enskilda medicinska råd, eftersom det endast är utbildad sjukvårdspersonal som får göra detta. Litomove innehåller enbart nyponpulver som aktiv ingrediens och vårt nyponpulver processas i en patentsökt specialanpassad produktionsanläggning i Sverige. Med denna information borde behandlande läkare kunna ge lämpliga råd. Om din läkare behöver mer information om Litomove är hen varmt välkommen att höra av sig till oss.
HAR NÅGRA ALLERGISKA REAKTIONER I SAMBAND MED LITOMOVE OBSERVERATS? Svar
Det finns inga kända allergener i produkten. Men vissa personer kan vara känsliga eller allergiska mot nypon. Om du upplever någon form av reaktion, sluta använda produkten och kontakta din läkare för rådgivning.
VILKEN TYP AV GELATIN ANVÄNDS TILL KAPSLARNA? Svar
Gelatinet i Litomoves kapslar kommer från nötkreatur.
FINNS DET ANTIOXIDANTER I LITOMOVE? Svar
Litomove innehåller vitamin C som är en antioxidant. Vitamin C bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress. Vitamin C bidrar också till normal kollagenbildning som har betydelse för broskets normala funktion.
VAD INNEBÄR DET ATT LITOMOVE ÄR KÄRNFRITT? Svar
I vårt utvecklingsarbete av Litomove har vi tittat på innehåll av aktiva substanser i både skal och kärnor och kommit fram till att de aktiva substanserna som vi sökte fanns i skalet. Därför tar vi numera bort kärnorna innan vi maler nyponskalet för en högre koncentration av de verksamma ämnena.
JAG ÄTER EN PRODUKT MED GOPO, ÄR DET INTE GOPO I LITOMOVE®? Svar
GOPO är ett trademark (ett trademark som Litomove® dock inte längre äger) för galaktolipider. Galaktolipider är en grupp aktiva substanser men våra studier visar att det snarare är ett nätverk av olika aktiva substanser där galaktolipider ingår som en del och som ger Litomove® dess goda effekt. Litomove® innehåller alltså ett flertal aktiva ämnen och vi har därför valt att inte peka ut en enda grupp substanser som aktiva.
VAD ÄR KOLLAGEN OCH VAD ÄR DET BRA FÖR? Svar
Kollagen är broskets armeringsjärn. Kollagen består av tvinnade proteintrådar som genom ett nät i brosket binder ihop övriga komponenter. Kollagen finns i ben, brosk och bindväv. Det är kollagen typ II som används i Litomove® Kollagen. Kollagen har i vetenskapliga undersökningar visat sig påverka cellbildningen I broskvävnaden vilket resulterat i en nybildning av brosk.
VAD ÄR KOPPAR OCH VARFÖR ÄR DET EN INGREDIENS I LITOMOVE® KOLLAGEN? Svar
Koppar bidrar till att bibehålla normal bindväv. Ett orsakssamband har fastställts mellan intaget av koppar och underhåll och bildning av normal bindväv.
ÄR DEN NYA LITOMOVE® KOLLAGEN BÄTTRE ÄN VÅR BEFINTLIGA LITOMOVE®? VARFÖR ELLER VARFÖR INTE? Svar
Vi kan inte säga vilken av produkterna som är bättre, eftersom effekten blir individuell från person till person. Det är möjligt att den nya varianten med kollagen på längre sikt kan komma att ge bättre effekt på grund av ett kompletterande verkanssätt där nypon och kollagen ger synergieffekter. Vanligt är att behandla efter en behandlingspyramid där lättare symtom behandlas med vår befintliga Litomove® och att man vid kraftigare besvär använder Litomove® med Kollagen - det vill säga med ett kombinationspreparat.
VARFÖR KOMMER LITOMOVE® KOLLAGEN SOM EN TABLETT OCH INTE SOM EN KAPSEL SOM VÅR BEFINTLIGA LITOMOVE®? Svar
Kapsel är den mest optimala lösningen för nyponpulver medan tablett är den bästa lösningen för kombinationen av nyponextrakt och andra ingredienser.
VAR KOMMER KOLLAGEN HYDROLYSATE FRÅN? Svar
Patenterat kollagenhydrolysat kommer från kycklingbrosk.
JAG ÄTER JUST NU LITOMOVE® KAPSLAR/PULVER, KAN JAG HELT ENKELT ERSÄTTA DEN MED LITOMOVE® KOLLAGEN ELLER SKALL JAG ÄTA DE BÅDA PRODUKTERNA SAMTIDIGT? Svar
Ja, när du har använt upp din befintliga Litomove® kan du börja använda den nya Litomove® med kollagen. Vi rekommenderar inte att ta båda produkterna samtidigt, eftersom det inte finns några bevis för att detta förbättrar effekten av produkterna. Du kan kombinera de två produkterna t.ex. om du exempelvis en dag skulle vilja använda den ursprungliga Litomove® pulver på din frukost och följande dag bara vilja behöva ta en tablett med den nya Litomove® kollagen.
Din vara har lagts till i varukorgen. För att ta del av rabatten måste du vara inloggad som medlem.
LOGGA IN eller BLI MEDLEM